Standaard (FLOAT)
Een mengsel van voornamelijk zand, soda, kalk en dolomiet, samen met het glas gruis. We noemen het Floatglas. Dit type glas wordt vaak gebruikt in de bouw en is beschikbaar in diktes van 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 en 25 mm. Het is mogelijk door het toevoegen van andere grondstoffen en/of metalen het glas kleur te geven deze zijn: brons, groen, grijs, lichtblauw, donkerblauw. Dit type glas wordt veelal gebruikt voor beglazing van ramen, deuren, serres en gevels van gebouwen.
Glas lage emissie (Low-E)
Met lage emissie glas wordt warmteverlies vermindert met 60% vergeleken met het conventionele geïsoleerd glas. Op het glas oppervlak is een zachte bekleding van dunne lagen van metaaloxiden toegepast. Het werkt als een reflector en houdt de temperatuur in de kamer. De hoeveelheid energie die door glas wordt gemeten door de coëfficiënt "U" in (W / MkVk). De oude naam voor de factor was "k"-factor. Met standaard isolerende beglazing (4 +4) k = 2.7, maar met een low-e glas K = 1,4. Het ziet er hetzelfde uit als normaal float glas. Standaard dikte is 4 mm.
Parsol – absorberend glas (gekleurd in de massa)
PARSOL is gekleurd glas in de massa en is verkrijgbaar in de kleuren: brons, grijs, groen, blauw of donker blauw. Kleur intensiteit wordt beïnvloed door de glasdikte.
PARSOL glas
• Speciaal kleur effect-binnen en buiten
• Een geringe lichtreflectie<
• Bescherming tegen zonnestraling door absorptie van zonne-energie
• PARSOL glas kan worden gehard, geëmailleerd, gelaagd, gebogen en gebruikt voor isolerende, dubbele beglazing
Stopsol – transparant reflectief glas
Dit type glas verwerpt tot 75% van de zonnestraling (infrarood), maar vermindert niet de doorgang van het licht. Vergeleken met andere soorten glas kan transparant glas de grootste hoeveelheid straling tegenhouden ongeveer 80%, terwijl slechts een klein deel wordt gereflecteerd en geabsorbeerd.
Patroon of decoratief glas
Sier-of decoratieve glas producten zijn er in veel verschillende kleuren. Figuurglas wordt het meest toegepast voor openingen, zoals badkamers, interieur wanden van de kamer naar de gang, deuren en dergelijke.
Gestraald glas
Gezandstraald glas heeft een melkachtige witte kleur, en laat het licht door. Elke floatglas kan worden gestraald, zodat het een dikte van 3 tot 19 mm heeft. Stralen is een speciale handeling in glas en in combinatie met computer technologie biedt het grote mogelijkheden in het verfraaien van glas. Bijvoorbeeld, bij de toegangsdeur tot de kantoorruimte kunnen de werktijden of bedrijfslogo worden afgedrukt.
Gehard veiligheidsglas
Gehard veiligheidsglas is speciaal behandeld glas. Het glas is door extreme verhitting vijf keer sterker geworden dan gewoon glas en bestand tegen grotere temperatuurverschillen. Als het breekt, valt het in kleine veilige (onscherpe) korrels uiteen. Er bestaat dan geen kans op ernstig lichamelijk letsel. Gehard glas vindt u in veel toepassingen terug, zoals zijruiten van auto's, bushokjes, glazen (douche)deuren, glazen tafels, glazen kasten, etc.
Gelaagd glas
Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee glasbladen met daartussen een doorzichtige taaie kunststof folie, ook wel PVB folie genoemd. Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar wordt gehouden. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel. Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat de ruit bij breuk één geheel blijft en er dus geen grote opening ontstaat. De ruit beschermt na breuk nog steeds tegen regen en wind en voorkomt dat iemand zomaar uw woning kan betreden. Gelaagd veiligheidsglas is daarom uitermate geschikt als toepassing in uw raam, deur, schuifpui, etc.