Schuifdeuren
Wat is er mooier dan in de natuur te wonen? Snel even de tuin in of het terras op om een
frisse neus te halen. In de zomer blijven we ’s avonds lang buiten zitten. De hele dag
hollen de kinderen heen en weer – door de open schuifdeur. Door de grote ruiten stroomt het licht gul de woonruimte binnen en is het uitzicht vrij.
Het VEKA schuifdeurprogramma is perfect vormgegeven en afgestemd op uw persoonlijke
woonwensen. De meest uiteenlopende deurtypen zijn mogelijk, zowel hefschuifdeuren,
parallel-schuifkipdeuren als vouwschuifdeuren. De VEKA schuifdeursystemen vormen een
harmonieus geheel met het design van de VEKA raam- en huisdeursystemen. Vanzelfsprekend zijn ook de schuifdeuren in het volledige kleurengamma van de VEKA profielen beschikbaar.

binary2 004

ridderkozijnen-hefschuifdeurDe stevige hefschuifdeur
Door de grote glasvlakken van de VEKA hefschuifdeuren worden woonruimten aangenaam helder verlicht. Door de brede deuropening zonder hinderlijke drempel loopt de binnenruimte naadloos over in de natuur. Daarvoor is een bijzonder stabiel profielsysteem nodig, die het grote schuifdeurgewicht draagt.
Om de stabiliteit te waarborgen en een elegante vormgeving mogelijk te maken werd in de TOPLINE en SOFTLINE reeks voor de VEKA hefschuifdeuren een eigen systeemplatform ontwikkeld met dikwandige meerkamer profielen met metalen verstevigingen. Daardoor is het geen probleem om ook deurvleugels van 3 meter breed en 2,5 meter hoog vlot en gemakkelijk te bewegen.

ridderkozijnen-parallel-schuifdeurDe praktische parallel-schuifkipdeur
De parallel-schuifkipdeur is gemakkelijk inpasbaar en is daarom ook uiterst geschikt voor
kleinere afmetingen en voor verbouwingen. Met een eenvoudige bediening wordt de bewegende vleugel gekipt en over een vooraanliggende looprail opzij geschoven. Deze speciale schuifdeur met veel openingsmogelijkheden wordt in alle design-uitvoeringen samengesteld uit de courante VEKA profielen. Zo ontstaat een element met slanke contouren en een harmonieus totaalbeeld. De parallel-hefschuifdeur is ookeen ideale aanvulling van de hefschuifdeur om kleinere openingen af te sluiten met een kipsysteem.

De veelzijdige vouwschuifdeur
ridderkozijnen-vouwschuifdeurVouwschuifdeuren zijn door hun functionaliteit en vormgeving een verdere stap in de ontwikkeling van schuifdeursystemen. De afzonderlijke vleugels in VEKA vensterprofielen  zijn verbonden door het flexibele vouwmechanisme. Alle vleugels kunnen als in een trekharmonica worden opgevouwen, zodat zowat de hele openingsruimte vrijkomt zonder vaste vleugel of stijl. De opgevouwen elementen nemen een kleine plaats in aan de zijkant van de opening. De eerste vleugel kan ook als een gewone deur geopend worden.
In totaal zijn 2- tot 7-delige constructies mogelijk.

Volgende >